Kotlíkový guláš – tradiční jídlo k táborákuPro ty, kteří hledají klasickou českou specialitu s prvky táboráku, přináší EXPRES MENU kotlíkový guláš. Tento pokrm je založen na vysmažené slanině, která slouží jako základ pro restování paprik, rajčat a cibule. Do omáčky se pak přidává tažený hovězí vývar a pomalu dušené hovězí a vepřové maso, což vytváří hlubokou a komplexní chuť. Hotové jídlo, které stačí pouze ohřát, přidat přílohu a můžete servírovat.Vlastnosti kotlíkového guláše od EXPRES MENUbalení: 600 g (2 porce)složení bez lepku a bez éčekhotové sterilované jídlo od české rodinné firmy z Trutnovasnadná přípravaideální pro přípravu na cestáchSloženíhovězí maso přední (16 %), vepřová plec (16 %), hovězí vývar (voda, hovězí maso a kosti), cibule, špek, rajčata, papriky, rýžová mouka, kukuřičná mouka, česnek, paprika mletá, sůl kamenná, pepř, majoránkaPříprava jídlaKotlíkový guláš EXPRES MENU můžete připravit třemi způsoby:Sáček s jídlem vložte do mikrovlnné trouby a ohřívejte zhruba 2 až 3 minuty při výkonu300 W nebo dokud nebude jídlo teplé. Při ohřevu buďte opatrní, delší doba ohřevu může vést k deformaci obalu.V další variantě stačí vyprázdnit obsah sáčku na talíř a ohřívejte v mikrovlnné troubě zhruba 2 minuty.Pokud nemáte k dispozici mikrovlnnou troubu, stačí sáčky vložit do hrnce s vařící vodou zhruba na 10 minut. Před podáváním jídla promačkejte.SkladováníVýrobek skladujte při teplotě od +1 °C do +30 °C. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 48 hodin.Datum spotřebyMinimální trvanlivost je uvedena na obalu. Obvyklé datum spotřeby jsou 2 roky.Nutriční hodnoty na 100 gEnergetická hodnota:541 kJ /129 kcalTuky:9,4 gNasycené mastné kyseliny:3,3 gSacharidy:4,9 gz toho cukry:0,9 gBílkoviny:7,4 gVláknina:0,4 gSůl:1,1 g